Εισαγωγικό κείμενο


Καλώς ορίσατε στους Plant Hunters!

Το όνομα του blog πηγάζει από εκείνους τους εξερευνητές των περασμένων αιώνων που όργωσαν τις απέραντες αφιλόξενες εκτάσεις των νέων ηπείρων στην αναζήτησή τους για καινούρια φυτά με σκοπό την επιστημονική περιγραφή ή την εμπορική τους  αξιοποίηση.

Βέβαια, η διαδικτυακή αυτή προσέγγιση είναι λιγότερο περιπετειώδης και τα περισσότερα φυτά που φιλοξενούνται σε αυτές τις σελίδες είναι «παραπροϊόντα» ή ίσως «ευχάριστες παρενέργειες» ταξιδιών και διαδρομών με σκοπό τη θέα από κάποια βουνοκορφή, την απόλαυση της δροσιάς κάποιας κοιλάδας ή την αίσθηση του δέους μέσα σε κάποιο φαράγγι. Και σε καμία περίπτωση οι γράφοντες δεν απειλήθηκαν από τροπικές ασθένειες, άγρια θηρία ή εχθρικές φυλές ιθαγενών.

Μερικά φυτά έγιναν όντως αντικείμενα «κυνηγιού» ή καλύτερα, βοτανικών αναζητήσεων, με κριτήριο τη σπανιότητα ή την αισθητική τους αξία και μας χάρισαν εκτός από την ικανοποίηση της ανεύρεσής τους, πολύτιμες στιγμές περιπλάνησης στην ελληνική φύση.

Η θεματολογία του blog θα αποτελείται κυρίως από μεμονωμένα φυτά που συναντήσαμε σε παλιές ή καινούριες εκδρομές μαζί με ένα συνοδευτικό κειμενάκι. Επίσης, θα παρουσιάζονται συλλογικά κάποια φυτά μέσα στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης εκδρομής. Στο μέλλον, ανάλογα με τη διαθέση και το χρόνο μπορεί να παρουσιαστούν θέματα ευρύτερου βοτανικού ή εθνοβοτανικού ενδιαφέροντος. Προτάσεις και ιδέες πάνω σε αυτά θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως!

Σταδιακά, κάποιες αναρτήσεις θα μεταφράζονται και στα Αγγλικά, με σκοπό την παρουσίαση της ελληνικής χλωρίδας σε ένα ευρύτερο κοινό. 

Τα σχόλια σας θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.  

Καλή περιήγηση στις σελίδες μας.